Behöver du ett skyddat boende?

Situationer som verkar helt ofarliga kan snabbt utvecklas till volatila sådana. Alla relationer som man bygger upp kan leda till att man en dag står där och känner sig rädd och otrygg. Det är något som tyvärr är vanligare än vad man tror. Dock är det en situation som det finns utvägar ifrån. Ett Skyddat boende kan vara det första steget du tar mot en tryggare och säkrare vardag. Där du inte behöver vara rädd eller känna att du inte vågar göra något.

Du ska aldrig behöva känna att du inte har en trygg plats för dig själv eller dina barn. Det är en grundläggande rättighet att inte behöva vara rädd. Om du känner att det har blivit en vardag för dig, att du inte längre blir förvånad över vad som händer. Vänd dig då till den hjälp som finns att få. Det kan nämligen vara det som räddar dig.

Skyddade boenden är det första steget du måste ta

Att ta första steget är alltid skrämmande, det är svårt att samla modet som krävs för att göra det. Dock är det precis det du måste göra för att bryta det farliga och ohälsosamma mönster du befinner dig i. Ett skyddat boende gör att du får en säker plats att börja om på. En plats där ingen hotar eller skadar dig. Det kan också vara ett ställe för dig att gå vidare och få den hjälpen du behöver för att hantera det du varit med om.

Det kan vara skrämmande att ta första steget men det är din säkerhet och trygghet det handlar om. Ingen ska behöva vara rädd eller känna sig otrygg i sitt eget hem. Du kan vara säker på att du får hjälpen du behöver när du tagit det där första steget.